دوست مصاف

مبارزه با صهیونیسم اومانیسم و فراماسونری

دوست مصاف

مبارزه با صهیونیسم اومانیسم و فراماسونری

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان

۵ مطلب در خرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

تقدیری بر مبنای تغییر

تقدیری بر مبنای تغییر shia muslim                  

ظریفی می‌گفت تقدیر هرساله تو، بنا بر تغییراتی که کرده ای، رقم خواهد خورد

 

زمان،  مهمترین عنصر مادی  است که اصلی ترین نقش را در ماه رمضان بازی می کند.

فقط بی توجهی و نادیده گرفتن چند ثانیه کافیست تا نه تنها روزه ات بر باد رود بلکه در مواردی کفاره ای بسیار سنگین بر دوش هایت قرار گیرد.

چه ارزشی دارد این زمان!!!!

جالب آنجاست که امام هر دوره نیز به عنوان امام عصر یا امام زمان ، معرفی می شود.

یعنی همان گونه که باید توجه کنی به زمانت باید بیش از اینها توجه داشته باشی به امامت زیرا اگر زمان در طول یک ماه برایت مهم می شود اما امام زمان، در کل زندگی ات برایت مهم ترین است.

و جالب تر این که در ماهی که زمان بیش ترین نقش را بازی می کند برای برنامه ریزی روزانه تو و اصلی ترین شاقول مادی است برای سنجش صحت ظاهری روزه ات، درست در همین ماه، پرونده سرنوشتت می رود دست امام زمانت تا یک سال دیگرت رقم بخورد ...

ظریفی می گفت تقدیر هرساله تو، بنا بر تغییراتی که کرده ای، رقم خواهد خورد. یعنی تو تغییر بکن و بخواه که بهترین باشی، امامت مهربان تر از آن است که بر این حالات زیبایت مهر رد بزند و تقدیرت را نامبارک امضا کند. مطمئن باش او به اندازه ای مهربان است که با افزودن بهترین تقدیرات بر روی بهترین تغییرات تو،دستت می گیرد و به اوج می رساندت.

و این یعنی "تغییر "اصلی ترین مفهوم  در فلسفه شبهای زیبای قدر است.

متاسفانه همیشه می‎پنداریم که محتومیم به پذیرش تقدیری که امام زمانمان برایمان رقم زده و این یعنی جبر اما حقیقت این است که   که امام زمان با لبخند بر تغییرات آسمانی ما نگاه می کند، و تقدیری در امتداد آن تغییرات برایمان می نگارد و این یعنی در  در اوج اختیاریم برای خوب شدن .

خدایا شکرت به خاطر این که اهمیت زمان را برایمان روشن ساختی . خودت کمک کن و بر ما منت گذار تا حقیقت امام زمانمان را نیز درک کنیم.

خدایا دستمان را بگیر تا بهترین تغییرات را در خود به وجود آوریم که تشنه امضای بهترین تقدیرات از سوی اماممان هستیم.

 

پی نوشت۱: نخواستم بنویسم تغییرات بد، چه بلایی سر انسان می آورد. فقط همین اندازه بسنده می‎کنم  که وقتی شمر به امیر المومنین پشت کرد، شاید هیچ گاه فکر نمی کرد روزی، بزرگترین جنایت تاریخ را در قبال فرزند علی، انجام دهد.

پی نوشت ۲: مطمئنا تقدیر شمر، در رمضان۶۰ هجری، به دستان امام زمانش امضاء شده بود....

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۶ ، ۲۰:۲۳
سامان آرین پور

خطر ارتداد منتظران موعود!

خطر ارتداد منتظران موعود! shia muslim                  

و خداى تبارک و تعالى کار او را در یک شب سامان دهد، همان طور که کار حضرت موسى را در یک شب اصلاح فرمود...

 

ولادت نهمین امام شیعیان، امام جواد (ع) از پربرکت‎ترین و خوش یمن‎ترین وقایع تاریخ شیعه می‎باشد زیرا پیش از این حکمت الهی بر آن قرار گرفته بود که امام رضا(ع) مدت زمان طولانی در انتظار فرزند باشد از این رو برخی از دشمنان اهل بیت، به این مسئله امید بسته و خاندان امامت را تمام شده می‎دانستند و از سوی دیگر، شیعیان، نگران شده و در انتظار امام آینده خود بودند.
اما ولادت امام جواد(ع) اسباب ناامیدی دشمنان و خوشحالی دوستان اهل بیت را فراهم آورد.
نکته قابل تامل این است که شاید بتوان گفت، یکی از علل طولانی شدن ولادت امام جواد(ع) این باشد که خداوند تربیت شیعه برای انتظار امام معصوم را از زمان امام جواد آغاز کرده‎است بدین معنا که انتظار برای دیدار با امام، در جریان فرزندآوری امام رضا(ع) رقم خورد و پس از ایشان، امامان آتی، با برنامه‎ریزی مدون، شیعیان را آماده ایام غیبت امام زمان و منتظر بودن جهت ظهور ایشان می‎کردند.
از این رو امام جواد(ع) در طول مدت عمر کوتاه اما پربرکت خود، همواره مسئله ظهور آخرین منجی که سومین فرزند از فرزندان ایشان می‎باشد را عنوان کرده و سعی در تبیین شخصیت امام مهدی(ع) و چگونگی وقوع امر ظهور داشته‎اند.
مرحوم شیخ صدوق در اکمال الدین از شخصی به نام صفر بن دلف نقل می‎کند که از امام جواد شنیدم که نام امامان پس از خود را می برد وپس از این که اسم امام حسن عسگری را برد، ساکت شد.
پرسیدم که امام پس از ایشان کیست؟
امام جواد اشک بردیدگانشان جاری شدو گریه بسیار زیادی کردند.
سپس فرمودند: پس از او، فرزندش است که قائم از روی حق (ونه باطل) و منتظراست...(1)
در روایتی دیگر آمده است که از امام جواد پرسیده شد پس امام بعد از حسن عسگری (ع)کیست؟ فرمود: براستی که بعد از امام حسن علیه السلام فرزند قائم او به حق منتظر است. سوال کردند:ای فرزند رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم چرا او را به این نام می گویند فرمود: برای آن که او در وقتی قیام می‎کند که نامش می‎میرد و بیشتر کسانی که به امامت او قائل بودند مرتد می‎شوند.
آن‎گاه عرض کرد: چرا وی را منتظر می‎نامند؟ 
فرمود: برای آن‎که حجت آن حضرت غیبت است که روزهایش زیاد است و نهایتش به طول می‎کشد و در این حال صاحبان اخلاص انتظار فرج او را می‎کشند.  (2)
عبدالعظیم حسنی به امام جواد گفت: من امیدوارم که شما قیام کننده از آل بیت محمد صل الله باشید، آن که زمین را پر از عدل و قسط می‎کند چنان که پر شده باشد از ظلم و جور. فرمودند: ای ابوالقاسم! هیچ یک از امامان نیست جز قیام کننده به امر خداوند و هادی به سوی دین خدا ولی آن قیام کننده که خداوند عزوجل زمین را به وسیله او از اهل کفر و انکار پاک می سازد و آن را پر از عدل و داد می کند کسی است که ولادتش بر مردم پوشیده می‎ماند و شخص او از نظرشان غایب می‎گردد و بردن نام او بر آن‎ها حرام است، او هم‎نام و هم‎کنیه رسول خدا می‎باشد. و اوست که زمین برایش پیچیده می‎گردد و هر سختی برایش آسان شود و از یارانش به تعداد اهل بدر سیصد و سیزده نفر از نقاط دوردست زمین فراهم آیند و این است مهدی فرمود: خداوند در سوره بقره آیه 148 می فرماید: هر کجا باشد خدواند همگی شما را خواهد آورد و خداوند بر هر کاری تواناست. پس هر گاه این تعداد از اهل اخلاص به خدمتش مجتمع شوند خدواند امر او را ظاهر می‎سازد و چون شماره یارانش به یک عقد کامل که ده هزار نفر است رسید به اذن خداوند خروج می‎کند و پیوسته از دشمنان خدا خواهد کشت تا خداوند متعال راضی شود. عبدالعظیم گوید: به آن حضرت گفتم: ای آقای من! او چگونه خواهد دانست که خدای عزوجل راضی شده است؟ فرمود: در دلش رحمت می‎اندازد، پس هنگامی که به مدینه داخل شود لات و عزی را بیرون آورد و می‎سوزاند. (3)
در روایتی دیگر، نقل شده که عبدالعظیم حسنی می‎گوید: می‎‎خواستم درباره امام قائم از امام جواد علیه السلام سوال نمایم ، آیا او مهدى عجل الله تعالى فرجه است یا غیر او؟
امام جواد علیه السلام پیش از این که این سؤال را بپرسم، به سوالم پاسخ دادند وفرمودند که در زمان غیبت ، انتظارش واجب است.
در ادامه همین روایت ، چنین جمله ای از امام جواد علیه السلام نقل گشته:
و خداى تبارک و تعالى کار او را در یک شب سامان دهد، همان طور که کار حضرت موسى را در یک شب اصلاح فرمود، او رفت تا براى خانواده خویش آتشى بیاورد، (4)برگشت در حالی که به مقام پیامبری رسیده بود. سپس امام فرمودند: أَفْضَلُ أَعْمَالِ شِیعَتِنَا انْتِظَارُ الْفَرَج(5).
خداوند به برکت این مولود مبارک ما را از یاران حضرت بقیه الله الاعظم(عج) در ایام غیبت و ظهور ایشان قرار دهد. (ان شاءالله)

 

 

فهرست منابع
1- ک، [إکمال الدین‏] ابْنُ عُبْدُوسٍ عَنِ ابْنِ قُتَیْبَةَ عَنْ حَمْدَانَ بْنِ سُلَیْمَانَ عَنِ الصَّقْرِ بْنِ دُلَفَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِیٍّ الرِّضَا ع یَقُولُ إِنَّ الْإِمَامَ بَعْدِی ابْنِی عَلِیٌّ أَمْرُهُ أَمْرِی وَ قَوْلُهُ قَوْلِی وَ طَاعَتُهُ طَاعَتِی وَ الْإِمَامَةُ بَعْدَهُ فِی ابْنِهِ الْحَسَنِ أَمْرُهُ أَمْرُ أَبِیهِ وَ قَوْلُهُ قَوْلُ أَبِیهِ وَ طَاعَتُهُ طَاعَةُ أَبِیهِ ثُمَّ سَکَتَ فَقُلْتُ لَهُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ فَمَنِ الْإِمَامُ بَعْدَ الْحَسَنِ فَبَکَى ع بُکَاءً شَدِیداً ثُمَّ قَالَ إِنَّ مِنْ بَعْدِ الْحَسَنِ ابْنَهُ الْقَائِمَ بِالْحَقِّ الْمُنْتَظَرَ فَقُلْتُ لَهُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَ لِمَ سُمِّیَ الْقَائِمَ قَالَ لِأَنَّهُ یَقُومُ بَعْدَ مَوْتِ ذِکْرِهِ وَ ارْتِدَادِ أَکْثَرِ الْقَائِلِینَ بِإِمَامَتِهِ فَقُلْتُ لَهُ وَ لِمَ سُمِّیَ الْمُنْتَظَرَ قَالَ لِأَنَّ لَهُ غَیْبَةً تَکْثُرُ أَیَّامُهَا وَ یَطُولُ أَمَدُهَا فَیَنْتَظِرُ خُرُوجَهُ الْمُخْلِصُونَ وَ یُنْکِرُهُ الْمُرْتَابُونَ وَ یَسْتَهْزِئُ بِذِکْرِهِ الْجَاحِدُونَ وَ یَکْثُرُ فِیهَا الْوَقَّاتُونَ وَ یَهْلِکُ فِیهَا الْمُسْتَعْجِلُونَ وَ یَنْجُو فِیهَا الْمُسْلِمُونَ (بحارالانوار، ج‏51 ، ص‏30).
2- الغیبه ص 186
3- ( کمال الدین ج2 ص 377 و مکیال المکارم ج1 ص 167)
4- اشاره به آیه دهم به بعد سوره مبارکه طه: إِذْ رَأى‏ ناراً فَقالَ لِأَهْلِهِ امْکُثُوا إِنِّی آنَسْتُ ناراً لَعَلِّی آتیکُمْ مِنْها بِقَبَسٍ أَوْ أَجِدُ عَلَى النَّارِ هُدىً ...
5- [إکمال الدین‏] الدَّقَّاقُ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ هَارُونَ الرُّویَانِیِّ عَنْ عَبْدِ الْعَظِیمِ الْحَسَنِیِّ قَال...(بحارالانوار، ج‏51، ص 156).

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۶ ، ۲۰:۲۲
سامان آرین پور

از بعثت نبوی تا ظهور مهدوی

از بعثت نبوی تا ظهور مهدوی shia muslim                  

دو واقعه بزرگ، به عنوان نقطه عطف سرنوشت بشریت، عنوان شده‎است: بعثت پیامبر آخرالزمان و ظهور منجی آخرالزمان

 
تورق در کتب پیشینیان و بررسی پیش‎گویی‎هایی موجود در کتاب مقدس، این مهم را نشان می‎دهد که دو واقعه بزرگ، به عنوان نقطه عطف سرنوشت بشریت، عنوان شده‎است و با مضامین و عبارات مختلف، به پیش‎گویی در مورد آن‎ها پرداخته‎شده‎است. یکی از این دو واقعه بعثت پیامبر آخرالزمان و دیگری ظهور منجی آخرالزمان و رسیدن تاریخ بشر به مدینه فاضله الهی است. 
پیش‎گویی این دو واقعه ما را برآن داشت تا پس از بررسی‎های در میان روایات دینی شباهت‎های عجیب و فراوانی ویژگی‎های بعثت و ظهور از لحاظ بستر اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی بیابیم.
این نوشتار کوتاه در نظر دارد به صورت اجمالی به بررسی برخی از این شباهت‎ها و تفاوت‎ها بپردازد.
شباهت
•    شاید بتوان وجود جاهلیت در عرصه اجتماعی را اولین و مهم‎ترین شباهت میان عصر بعثت و عصر منتهی به ظهور دانست. یعنی پیش از ظهور مانند عصر بعثت جاهلیتی عمیق اما این بار مدرن سراسر جهان را فراخواهد گرفت و تنها منجی الهی می‎تواند به آن پایان دهد.
•    شباهبت دیگر، بحث غربت اسلام است؛ چنانکه در حدیثی پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «اسلام آغازش با غربت بود و باز غریب خواهد شد و خوش به حال کسانی که غریب اند.»(1)
در تفسیر این حدیث که باز اسلام به غربت باز خواهد گشت، گفته می‎شود این ناظر به دوران قبل از ظهور و در آستانه ظهور است، یعنی همان‎طور که در فضای غریبانه و شرک آلود عربستان، پیامبر (ص) برانگیخته شده و اسلام را با سختی‎های بسیار توسعه و ترویج دادند، اسلام دوباره به دلیل انحرافات و اینکه امت به بیانات قرآن و سنت عمل نمی‎کنند، غریب و ضعیف می‎شود و در عصر آمدن امام عصر (عج)، اسلام در یک ضعف و غربت قرار می‎گیرد.
بایدگفت منظور از غربت این است که کسانی که تبلیغ اسلام راستین را می‎کنند در اقلیت قرار می‎گیرند و علی‎رغم تلاش‎های فراوان غریب هستند، همانطور که در دوران کنونی کسانی که خود را خادم حرمین شریفین می‎دانند سررشته تمام خونریزی‎ها در منطقه و حتی جهان هستند.
•    بعثت و ظهور را باید دو انقلاب بزرگ اسلامی  دانست که برای احیاگری توحید به وقوع پیوسته و می پیوندد. بنابراین باید گفت پیامبر فردی از بین مردم بود که جامعه خود محور را خدامحور کرد که این موضوع در زمان ظهور امام زمان (عج) محقق می‌شود.
•    هدف بعثت رسول خدا (ص) این بود که فکر و اندیشه مردم، قرآنی شود و در حقیقت زیبایی ظهور این است که مردم بر اساس قرآن می‌اندیشند یعنی یقین پیدا می‌کنند عزت به دست خداست.
•    در زمینه چگونگی حکومت، باید گفت مطابق با روایات اسلامی امام مهدی (عج) سیره و سنت پیامبر (ص) را احیا می‎کنند یعنی امام عصر (عج) در وقت ظهور هر آنچه از قرآن و سنت نبوی فراموش شده و به حاشیه رفته است را زنده و عملی می‎کنند؛ بنابراین، از نظر نوع و اصول حکومت شبیه حکومت نبوی است؛ به عبارت بهتر همان طور که مردم در جنگ‎ها شرکت کرده و حکومت را حفظ می‎کردند در عصر ظهور این مردم اند که باید به میدان بیایند و طبق قانون کلی قرآن که تصریح می کند: «مردم باید برای عدالت به پا خیزند»، در حکومت جهانی حضرت حجت (عج) این مردم اند که باید قسط را اقامه کنند.
از این رو و بنابر روایات، مردم در عصر ظهور نقش مهمی دارند و باید امام عصر (عج) را یاری کنند، و این یکی از مهم‎ترین شباهت‎های حکومت نبوی و مهدوی است. 
•    بررسی احادیث نشان از این دارد که  دوران قبل از بعثت پیامبر (ص) کسانی که مژده ظهور پیامبر آخرالزمان را می‎دادند با تمسخر از سوی افراد غیرمطلع و نادان مواجه می‎شدند اما دیری نگذشت که حقیقت این بشارت به وقوع پیوست و انکارکنندگان را روسیاه کرد! 
در موضوع ظهور حضرت حجت (عج) نیز آمده‎است که مژده دهندگان و مبشران ظهور امام مهدی (عج) توسط گروه ظالمین مورد تمسخر قرار می‎گیرند. بنابراین این مژده دادن و انکار حضرت (ع) نیز به عنوان شباهت عصر بعثت و عصر ظهور مطرح است.
•    بهره‌مندی مستضعفان از جمله برکات مبعث نورانی پیامبر اکرم (ص) بوده که در ظهور امام زمان (عج) این موضوع تحقق پیدا می‌کند و همان‎گونه که به صراحت در قرآن آمده‎است، مستضعفان وارثان زمین خواهند شد.
•    هجرت عده ای از یهودیان از بیت المقدس به اطراف یثرب (مدینه کنونی) در سال‎های قبل از بعثت حضرت محمد با هدف تاثیرگذاری بر چگونگی اداره حکومت آخرالزمان و حتی کارشکنی در آن، از شباهت‎های عجیب میان عصر بعثت و آخرالزمان منتهی به ظهور است.
بدین معنا که صاحب‎نظران بر این اعتقادند که اصلی‎ترین نگاه در تشکیل یک حکومت یهودی در منطقه خاورمیانه نگاه آخرالزمانی و با هدف باطل کارشکنی و دشمنی با  منجی موعود بوده‎است.
 تفاوت
•    در ارتباط با فرق اصلی میان بعثت پیامبر (ص) و ظهور امام مهدی (عج) باید گفت بعثت پیامبر (ص) به زمینه سازی نیاز نداشت و خداوند ایشان را بدون یاور مبعوث کرد و ایشان بتدریج و یک تن یک تن، یارانی را جمع کردند و بعد از 13 سال در مدینه حکومت تشکیل دادند اما در ارتباط با امام عصر (عج) این مردم هستند که باید زمینه ساز بوده و فرامین ایشان را انجام داده و یارانی را پرورش دهند؛ از این رو، نمی توان گفت ظهور همچون بعثت است که حضرت مهدی (عج) یار جمع کنند و بعد حکومت تشکیل دهند.
•    از این رو در روایات است که اگر یاران حضرت (عج) کامل شوند ایشان ظهور می‎کنند، بنابراین برای ظهور امام عصر (عج)، مردم باید قدم پیش بگذارند و آمادگی خود را به اثبات برسانند.
•    تفاوت دیگر، مربوط به موضوع پذیرش عمومی است یعنی در بعث انبیاء بحث پذیرش عمومی و اینکه مردم باید آماده پذیرش باشند به عنوان شرط نبوت لحاظ نشده از این رو، خداوند رسولان را در جامعه ای کاملا ظالم و غافل مبعوث می‎کرد تا پیامبران کم کم با تبلیغ، هم یاران را جمع و هم فضای جامعه را آماده کنند اما در رابطه با ظهور امام زمان (عج) اینطور نیست یعنی باید هر دوی این موارد را مردم ایجاد کنند یعنی هم تربیت یاران و هم زمینه سازی برای پذیرش و این تفاوت بعثت با ظهور است. آنچنان که در روایات است که مردم حکومت را برای حاکمیت ایشان آماده کنند تا حضرت (عج) بیایند و گام های اصلی را بردارند و ایشان در شرایطی ظهور می کنند که اکثریت جامعه مهیای پذیرش این ظهور و حکومت جهانی ایشان باشند آنهم مشتاقانه و با عطش.


امیداست خداوند ما را زمینه‎سازان خیر ظهور قرار دهد(ان شاءالله)




فهرست منابع:
1)    شیخ صدوق/ کمال الدین

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۶ ، ۲۰:۲۲
سامان آرین پور

ترامپ، «کریستوفر رای» را برای ریاست «اف بی ای» نامزد کرد

ترامپ، «کریستوفر رای» را برای ریاست «اف بی ای» نامزد کرد shia muslim                  

رئیس جمهوری آمریکا، معاون پیشین دادستان کل این کشور را به عنوان نامزد تصدی پست ریاست اداره تحقیقات فدرال معرفی کرد.

به گزارش مصاف، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا بعد از ظهر امروز (چهارشنبه) در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرد که «کریستوفر رای»، معاون پیشین دادستان کل این کشور را برای تصدی پست ریاست اداره تحقیقات فدرال (FBI) نامزد می کند.

بر اساس این گزارش، رای جانشین «جیمز کومی»، رئیس پیشین اداره تحقیقات فدرال آمریکا می شود که ماه گذشته بنا به دستور رئیس جمهوری این کشور و به بهانه این که اعتماد اکثریت جمهوری خواهان و دمکرات ها را از دست داده، باعث شده اعتماد متقابل میان دولت و اف بی آی از بین برود و فاقد صلاحیت لازم برای مدیریت این نهاد اجرایی بوده، از سمت خود برکنار شد.

این در حالی است که کومی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته آمریکا تحقیقات درباره ایمیل هاى «هیلاری کلینتون»، نامزد نهایی حزب دمکرات را تنها چند روز پیش از برگزاری انتخابات به جریان انداخته و با این کار به جانبدارى از ترامپ به عنوان نامزد نهایی حزب جمهوری خواه و تاثیرگذارى بر نتیجه انتخابات متهم شد با این حال چند ماه بعد با اعلام این که تحقیقات در زمینه احتمال ارتباط افراد نزدیک به رئیس جمهوری کنونی آمریکا با روسیه در جریان است، خشم وی را برانگیخت و در نهایت برکنار شد.


منبع: شفقنا

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۶ ، ۲۰:۲۰
سامان آرین پور

تحلیل عملیات روانی دشمن در خصوص شایعه مرگ رهبر انقلاب

تحلیل عملیات روانی دشمن در خصوص شایعه مرگ رهبر انقلاب shia muslim                  

هر شایعه می‌تواند دربرگیرنده بخش قابل توجهی از واقعیت باشد که ضریب نفوذ آن بستگی به درجه‌ی ابهام و اهمیت آن دارد در حقیقت هرچقدر شایعه پیرامون مسائل مبهم و مهم باشد همان مقدار ضریب نفوذ آن‌ها افزایش می‌یابد

 

با توجه به اینکه درعصر حاضر مدیریت اذهان و قلوب توسط رسانه انجام می شود باید قدرت تحلیل حرکات و عملیات روانی رسانه ها را داشته باشیم در این میان یکی از تکنیک های عملیات روانی برای جهت دهی و در حقیقت مهندسی ذهن و فکر مخاطب شایعه می باشد
شایعه در فضایی تولید می شود که امکان دسترسی به اخبار و اطلاعات موثق وجود نداشته باشد شایعه انتقال شفاهی پیامی است که برای برانگیختن باور مخاطبان و همچنین تاثیر عمیق در روحیه ی آنان ایجاد می شود مطالب یک شایعه باید کلی بوده و حول محورهای اساسی حساس و مهمی باشد که مخاطب نسبت به آن حساسیت بالایی دارد 
هر شایعه می تواند دربرگیرنده بخش قابل توجهی از واقعیت باشد که ضریب نفوذ آن بستگی به درجه ی ابهام و اهمیت آن دارد در حقیقت هرچقدر شایعه پیرامون مسائل مبهم و مهم باشد همان مقدار ضریب نفوذ آن ها افزایش می یابد 
با توجه به موضوع و جامعه ی هدف ، شایعات گوناگونی تولید می شوند که عبارت اند از :شایعات تفرقه افکن ، هراس آور ، امیدبخش،آتشین ، خزنده و ... که به تناسب زمان تولید و بعد از تاثیرگذاری برای مدتی ، خاموش و دوباره با ایجاد زمینه های ذهنی لازم در جامعه ایجاد می شود 
در شایعه سازی از تاکتیک های گوناگون از جمله همانندسازی،برجسته سازی و ... نیز استفاده می شود پخش یک شایعه باعث ایجاد شبهه در ذهن مخاطب می شود که نسبت به شرایط زمانی ، قدرت و وسعت آن متفاوت است اما خبرهای اینچنینی بیشتر هدف تخریب ذهن دارد تا رساندن پیام.
در شرایط مهم سیاسی کشور و موقعیت بین المللی انقلاب اسلامی، مهمترین و حساس ترین خبری که به صورت شایعه در برهه های مختلف زمانی منتشر شده شایعه فوت رهبر انقلاب است که از نگاه جنگ نرم و کارکردهای مربوط به آن، این مساله یک استراتژی هدفمند و طراحی شده از سوی دشمن برای رسیدن به اهدافی مشخص می باشد برای درک صحیح و اقدام مناسب ، نیاز به تحلیل این استراتژی داریم ابتدا باید به این سوال پاسخ داد که دشمن از مطرح کردن خبر فوت رهبر انقلاب به چه چیزی می اندیشد؟
عملیات رسانه ای که در گام اول در پخش و انتشار این خبر انجام می شود مقدمه ای است برای گام های بعدی و القائات برنامه ریزی شده ، سوال مهم بعدی این است که این شایعه درچه برهه هایی قوت پیدا می کند و پخش می شود؟
اساس این استراتژی برای تضعیف روحیه ی مردم یک سرزمین است که در دوره های حساس سیاسی قدرت تحلیل و تصمیم گیری را از آن ها سلب کند
نکته ی جالب در این خصوص ، شایعات در مورد مرگ فیدل کاسترو می باشد که حدود 639 بار این شایعه پخش و تکذیب شد همچنین در اوج درگیری ها و بحران های سوریه هم شایعه مرگ بشار اسد در سه مرتبه قوت گرفت و سپس تکذیب شد
اما خاستگاه پخش شایعه فوت رهبر انقلاب چیست؟
1-یکی از دلایل مهم پخش این شایعه دریافت عکس العمل های مردم و دیدگاه های آن ها نسبت به این مساله است بطور مثال در سال 1385 که این شایعه قوت گرفته بود در نماز جمعه و مساجد شعار خدایا خدایا تا انقلاب مهدی از نهضت خمینی محافظت بفرما بیشتر گفته می شداین شایعه در زمانی منتشر شد که یک دولت انقلابی در جمهوری اسلامی ایران به قدرت رسیده بود و جریان غرب گرا دچار ضعف شده بود این خبر به این علت منتشر شد تا در دل انقلابی ها و کسانی که  برنامه ریزی برای پیشرفت کشور داشتند تزلزل ایجاد کند و همچنین با توجه به تغییر دولت ، جامعه شناسی رفتار مردم ایران چگونه خواهد بود
2-دلیل دیگری که می توان برای انتشار چندوقت یکبار این شایعه گفت ، انحراف ذهن مردم از متن اصلی یک خبر مهم در جامعه به سمت دیگر است به طور مثال در جریان های سال 1388 که کشور دچار بحران شده بود مایکل لدین نومحافظه کار آمریکاییو متخصص امور ایران در سایت شخصی خود نوشت آیت الله خامنه ای از دیروز به کما رفته است(22/7/88) با درج این خبر بدنبال دو هدف بودند : یک انحراف تمرکز و ذهن مردم نسبت به مسائل مهم وجاری کشور و کمک به جریان برانداز در آن سال ، دوم ایجاد ترس و اضطراب در دل مردم با توجه به شرایط خطرناک کشور که مردم در اراده ی خود برای مبارزه با دشمن سست شوند این درحالی است که در اوایل انقلاب نیز که کشور هنوز به ثبات مطلوب نرسیده بود و همچنین در طول دفاع مقدسهمین شایعه یعنی فوت امام خمینی(ره) از رسانه های عراقی و صهیونیستی منتشر می شد و خاستگاه آن آماده سازی ذهن مردم بود تا اگر توانستد شرایط ترور امام خمینی را فراهم کنند و برای اینکار زمینه سازی کرده باشند. نکته ی جالب مانور رسانه ای بر روی این شایعه در خروجی خبرگزاری های رسانه های معاند و ضدانقلاب بود به طور مثال وب سایت بالاترین اینگونه نوشت:
حمیدرضا ذاکری مامور اسبق وزارت اطلاعات از سکته خامنه ای خبر می دهد خبر قبلی ایشان در مورد دستگیری سران جنبش که روز 55 شنبه قبل انتشار یافت نیز بعد 33 روز تایید شد . هاشمی رفسنجانی و مهدوی کنی در دیداری بسیار محرمانه امروز ترتیباتی را برای جلسه ای اضطراری که فردا با حضور فرماندهان سپاه و ارتش و همچنین رئیس قوه قضائیه فردا برگزار خواهد شد را اعلام نموده اند که احتمال به یقین اختیارات رهبری را موقتا به آیت الله مهدوی کنی واگذار خواهند نمود . در همین راستا سپاه پاسداران ماموریت پیدا نموده تا از درز این خبر جلوگیری نماید تا امکانات را برای مقابله با مردم نه تنها در تهران بلکه در دیگر نقاط ایران آماده نمایند. در خبر قطعی اعلام شده که فرمانده سپاه پاسداران و واحد حفاظت سپاه در اطراف بیت خامنه ای شدیدترین حلقه امنیتی و حفاظتی را تشکیل داده اند و از وحشت هجوم مردمی پس از اعلان این خبر ترس فزاینده ای در حاکمان حکمفرما می باشد . در نهایت تهران و حکومت دیکتاتوری به سقوط نزدیک شد زنده باد ایرانیان سبز
 


در این خبر نکات رسانه ای مطرح است 
1-برای وثوق خبر از منبعی امنیتی که قبلا به اطلاعات دسترسی داشته استناد می کند 
2-در مرحله ی بعد برای ثبات خبر و اطمینان خاطر مخاطب از درست بودن خبر، اشاره به خبری که تایید شده است می کند(دستگیری سرانجنبش سز)
3-از دوتن از افراد سیاسی مطرح و اثرگذار نامبرده شده که هرکدام گرایش به یک جریان خاص دارند به این دلیل که در تمام اقشار جامه این خبر تثبیت شود 
4- در این خبر به مخاطب القا می شود که سپاه پاسداران قصد برخورد با مردم را دارد و تزلزل عجیبی در بین مسئولین ایجاد شده که برای مخاطب این مطلب جا بیفتد که نظام در آستانه ی فروپاشی و شکست است
هدف این خبر سوق دادن مردم به سمت نافرمانی مدنی در تمام نقاط ایران بود حتی پس از تکذیب شدن این خبر اثر آن به صورت موقت در ذهن مخاطب به علت تکنیک های عملیات روانی باقی خواهد ماند 
این ترفند در اوج جنگ 33 روز جنوب لبنان در مورد سیدحسن نصرالله نیز از سوی منابع رژیم صهیونیستی بکار گرفته شد تا تزلزل در اراده و تمرکز نیروهای عملیاتی حزب الله ایجاد کنند همین ترفند در سال 2014 در مورد پوتین رئیس جمهور روسیه با عنوان ترور پوتین مطرح شد که پوتین در کاخ کرملین کشته شده و در حال حاضر بدل او رئیس جمهور است این ترفند در مورد رهبران اکثر کشورهایی که ضد آمریکایی هستند به کار گرفته می شود 
در آستانه ی انتخابات 96 ریاست جمهوری نیز باز این شایعه از سوی رسانه های صهیونیستی و معاند قوت بسیاری پیدا کرده است
 
اهداف غرب در خصوص پخش این شایعه
هدف اول اثبات ناکارآمدی نظام و انقلاب در اداره ی کشور بعد از این اتفاق است. به عبارت دیگر نظام نمی تواند مشکلات اجرایی را بعد از این اتفاق حل کند و احتمال تغییر ساختاری ولایت فقیه وجود دارد
احیای نظریه شورای رهبری. گام بعدی در اثبات این شایعه تئوریزه نمودن نظریه شورای رهبری است که همان اوایل انقلاب بعد از رحلت امام خمینی(ره) در خبرگان رهبری رد شد فارغ از بررسی مسائل فقهی پیرامون این  نظریه ، وجود شورای رهبری یعنی اختلاف و عدم انسجام و قدرت در انجام امور و از همه مهمتر باعث انشعاب در نهادهای مختلف نظام خواهد شد که این امر به استحاله ی درونی در نظام ختم خواهد شد همچنین که این مطلب را در محافل خصوصی خود مطرح می کنند که قانون باید به یک کشور حکومت کند در ابتدای امر این جمله زیبا به نظر می رسد اما نظام ولایت فقیه از موفق ترین نظام های موجود در جهان است در حالیکه همه ی تئوری های حکومت داری با شکست روبه رو شده اند. ثانیا ولایت فقیه خود در قانون اساسی پیش بینی شده ثالثا کدام قانون مدنظر آقایان است؟ قانونی که اجازه ی بی قانونی به آن ها بدهد؟ یا قانونی که به این جریان اجازه دهد تا کشور را دودستی تقدیم غرب کند؟ این گفته ها و اظهارنظرها در خصوص تشکیل شورای رهبری پیش زمینه ی طرحی جدید برای براندازی و استحاله ی نظام است
تضعیف قدرت انقلاب اسلامی در منطقه و عدم تمایل دیگر کشورهای منطقه به این مدل حکومت. این شایعه باعث تضعیف روحیه ی جریان مقاومت در منطقه خواهد شد و همین فرصت هرچند کوتاه زمینه ی نفوذ و انجام توطئه های مختلف علیه جریان مقاومت در منطقه می باشد 
بی حس سازی ذهن مردم
همانطور که قبلا گفته شد شایعه مرگ فیدل کاسترو 639 بار تکرار شد و همین تکرار باعث شد که شوک و اهمیت خبر فوت برای مردم کوبا عادی شود مثل خیلی دیگر از خبرهایی که در طول روز شنیده می شود 
پیروز شدن نماینده ی جریان غرب گرا در انتخابات 
این شایعه بدنبال دوقطبی سازی رهبری – مردم است به این صورت  که یکی از کاندیداها  را منتصب به رهبری کند دیگری کاندیدای مردم که اگر در نهایت کاندیدای مردم انتخاب شد پروژه ی عدم مقبولیت رهبری را با قوت بیشتر در بین مردم توسط رسانه ها دنبال کنند و در نتیجه به ناکارامدی نظام برسند تا بتوانند این نظام را تغییر دهند. به عبارت دیگر انتخابات ریاست جمهوری کنونی به نوعی انتخابات رهبری آینده ایران نیز تلقی شود به طور کلی این شایعه پیش زمینه و مقدمه چنین اخباری در صورت به وقوع پیوستن این دوقطبی می باشد.
انحراف ذهن مردم از مساله ی ایرادات دولت 
تقویت این شایعه و دامن زدن به آن توسط رسانه ها باعث می شود که مردم از تمرکز بر روی ایرادات و مشکلات اقتصادی ، سیاسی دولت منحرف شوند و انتقادات کمتری به سمت دولت روانه شود 
عدم تعقل در انتخابات
این شایعه باعث می شود که قدرت تصمیم گیری در انتخابات را بدلیل نگرانی و استرس بالا که با شرایط انتخاباتی کشور همراه شده است سلب کند حتی اگر غربی ها بتوانند، برای تشویش بیشتر اذهان بدنبال ایجاد نا امنی در انتخابات هستند.
تصور اینکه در آینده ای نزدیک قرار است کشور دچار هرج و مرج و بی ثباتی شود مردم را به سمت حفظ وضع و افراد موجود (کمتر دامن زدن به بی ثباتی و تغییرات بیشتر ) و به عبارتی صریح تر رای دوباره دولت کنونی سوق می دهد.
کما اینکه اگر دقت کرده باشید بلندگوهای رسانه ای طرفدار دولت مانند کانال تلگرامی آمد نیوز بشدت در حال پخش شایعه مذکور است
سخن آخر
بکار بردن این ترفند جز برای انجام مهندسی فکر و ذهن مردم در خصوص انتخابات ، کارآمدی نظام و مسائل منطقه نمی باشد تا موفق شوند که جبهه ی انقلاب را شکست دهند، اما دشمنان انقلاب باید بدانند که انقلاب تا ظهور حضرت حجت(عج) مسیر خود را ادامه خواهد داد. در پی انتشار همین شایعات در سال 85 رهبر انقلاب در دیدار با فرماندهان و پرسنل نیروی هوایی ارتش19/11/1385 در سخنانی پاسخی محکم به دشمنان این انقلاب دادند وفرمودند:
«دشمنان نظام اسلامی شایعات مختلفی درباره فوت و بیماری درست می کنند تا شاید چند روزی روحیه ملت ایران را تضعیف کنند اما آن ها نمی دانند که در ایران با یک شخص روبه رو نیستند بلکه با ملتی روبه رو هستند».
در هر صورت باید آگاه بود که مبادا مثل جنگ احد با پخش شایعه کشته شدن پیغمبر(ص) صحنه را خالی کنیم و باعث پیروزی جبهه غرب گرا و لیبرال در کشور شویم و تنگه ی احد انتخابات را خالی کنیم . گفتنی است با افزایش سواد رسانه ای مردم می توان این عملیات ها را خنثی نمود
علیرضا پورمسعود

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ خرداد ۹۶ ، ۲۰:۱۹
سامان آرین پور